Alex og Noah – i praktik hos CapaSystems

3. februar 2023

CapaSystems har i denne uge haft besøg af Alex Ehmsen Busk og Noah Løw-Mikkelsen, som går i 8. klasse på Solbjergskolen.

De to erhvervspraktikanter ville gerne prøve livet af som konsulent i en softwarevirksomhed – prøve at bruge computeren til andet end blot at kommunikere med venner eller spille Fifa.

Alex og Noah mødte derfor ind på vores kontor i Skanderborg og blev med det samme kastet ud i arbejdet:

– En af de allerførste ting, vi prøvede, var at genstarte en compuer, så der ikke var nogle ting på den mere – og den var ”helt ny”, fortæller Alex og suppleres af Noah:

– Bagefter skulle vi installere nogle af CapaSystems produkter på den computer, vi havde fået udleveret, og så hørte vi om, hvordan det fungerer, når et produkt skal releases.

Derudover har de to også:

  • været en smuttur med til hovedkontoret i Taastrup og sammen med Marketingafdelingen lavet deres CV, så de er klar til fremtiden
  • installeret CapaInstaller og CapaOne
  • installeret pakker på hinandens computer
  • kodet i Microsoft Vidual Studio og ”fremtryllet” tekster og juletræer i stjerner (*)

– Vi har lært en masse ting om IT og CapaSystems, og det har været en mega fed uge, lyder det samstemmende fra de to drenge.

Det har været en fornøjelse at have de to praktikanter i hus, og de har løst de opgaver, de fik, rigtig godt. De fik kun en ganske kort introduktion til CapaInstaller, og så var de i stand til at installere programmer på hinandens computer.

– Det siger selvfølgelig noget om, hvor intuitive vores produkter er – men også hvor engagerede og lydhøre drengene gik til opgaven. De prøvede også at programmere lidt, og her skal man ikke sætte et tegn forkert eller glemme noget, for så virker det ikke. Det klarede de rigtig flot med ganske lidt vejledning, så de kan sagtens kigge i retning af deres drømmejob som konsulent, lyder det fra Senior Software Architect Dennis Busk Nyehuus.