Familiemand med stort F – hvem er Yüksel Aydemir?

27. juli 2021

I snart 10 år har CapaSystems haft glæde af Software Developer Yüksel Aydemir. Vi har talt med ham om rejsen fra nyuddannet til erfaren teammedlem i CapaSystems udviklingsafdeling

Vi begynder at tælle dage, før at Yüksel Aydemir kan fejre sit 10-års jubilæum hos CapaSystems’ afdeling på Sjælland.

Men inden vi kommer for godt i gang med at fejre ham, så syntes vi, at det var spændende at tale med ham om hans rejse fra ung nyuddannet softwareudvikler i 2011 til et uundværligt teammedlem i vores softwareafdeling. Til dagligt har Yüksel flere roller, men som han selv beskedent fortæller, er han blot Software Developer med lidt flere kasketter på ad gangen.

Han hjælper til i andre afdelinger, når der er behov for det, og Yüksel er også ham, der tager initiativ og hjælper nye medarbejdere og praktikanter med at føle sig hjemme, og det gør han, fordi han er god til at sætte sig i deres sted.

Alt dette hænger også sammen med, at Yüksel er et stort familiemenneske, han har været gift i fjorten år, og sammen med sin kone har han en lille datter på to, så han mener ikke, at der er forskel på ham, når han er på arbejde eller hjemme.

”Jeg er et meget stort familiemenneske, og det smitter selvfølgelig af på arbejdet, fordi det jo er en slags familie, man har her, så derfor tager jeg bare mig selv med på arbejde og er den, jeg er”.

Man kan ikke være Full Stack i 2021

”Lige med IT kan man ikke stå stille, fordi det rykker sig hver dag, så jeg kan ikke altid tage en slapper, fordi så kører det bare videre uden mig. Det er også derfor, at man ikke kan være Full Stack i 2021, som man kunne i 1997. Der havde man kun en teknologi, og nu arbejder vi trods alt med mere end blot Java”.

Selvom Yüksel har sit primære fokus på back-end-opgaver, så er han ikke bleg for at hjælpe sine kollegaer eller spørge efter hjælp, hvis der er et behov for det.

”Primært kigger jeg på back-end-opgaver, specielt SQL og Java, men hvis vores Front-end afdelingen har brug for hjælp, så hjælper jeg selvfølgelig til, og det er sådan, at hvis jeg selv har brug for hjælp, så er mine kollegaer gode til at komme med inputs, der kan hjælpe en på vej”. 

Og det er ikke kun Yüksels kollegaer på Sjælland, som han samarbejder med.

Gennem det seneste år har der fra afdelingens side været et ønske om et større samarbejde mellem CapaSystems’ software afdeling i Taastrup og Skanderborg, så de kan gøre brug af hinandens ressourcer og dermed løse opgaverne i fællesskab og trække på hinandens forskellige kompetencer.

”I afdelingen har vi længe ønsket, at vi havde en samlet løsning, hvor alle kan være med til at bidrage og udvikle nye løsninger. Førhen sagde vi ofte dem og os, men efter vi har øget samarbejdet, er vi gået væk fra denne tankegang, og det har smittet positivt af på vores resultater”.

Med det øgede fokus på samarbejde og nye resultater er Yüksel også bevidst om sine stærke og svage sider. Han læser op på forskellige teknologier både back-end og front-end, fordi han skal vide lidt om det hele, og som det nu engang er med IT, så står det aldrig stille men rykker sig hver dag.

Praktikanternes mand

En ting er at forny sig med ny viden og kompetencer, men Yüksel er meget bevidst om, hvordan tilgangen til hans opgaver kommer til udtryk på i dagligdagen. Han griber ofte opgaver, der kan trække tænder ud, uden at protestere, da han er dårlig til at sige nej, men samtidig stålfast på, at han kan løse opgaven.

”Det er ikke altid rart at tage de kundesager, som typisk trækker nogle tænder ud, men de lander ofte på mit bord, fordi jeg analyserer og løser dem på en anden måde, end mine kollegaer typisk gør. Men jeg har altid mulighed for sparring”.

Der er altid sparring at hente i afdelingen, når der er behov for det, også selv hvis man er ny. Yüksel har det sådan, at man ikke skal sidde alene med ting, og derfor bruger han også tid på at hjælpe nye ansatte og praktikanter med at sætte dem ind i afdelingens arbejdsmetoder, så de føler sig velkomne, og så de ved, at de kan gå til ham, hvis behovet opstår.

”Jeg forsøger altid at sætte mig i deres sted og tage udgangspunkt i, hvordan jeg selv ville have det i deres situation. Jeg er derfor meget opsat på, at vores praktikanter ikke bare skal igennem processen, så bliver det en rigtigt skidt oplevelse for både dem og os”.

Denne form for omtanke for sine kollegaer mærker vi til hver dag, så selvom Yüksel er beskeden, så ser vi alle frem til at fejre hans 10-års jubilæum og ikke mindst fortsat nyde godt af hans familiære tilgang til sine opgaver og kollegaer.

Yüksel Aydemir har 10-års jubilæum hos CapaSystems den 1. marts 2022.