CapaInstaller Case Study

IT-Universitet i København

Siden 2008 har CapaSystems leveret løsninger til IT-Universitetet i København for at få IT-kompleksiteten under kontrol.

ITU har erfaringer med flere dele af vores produkterportefølje – bl.a. CapaInstaller, CapaPacks, CapaImages og CapaWinUpgrade.

 

 

 

 

Fakta

Virksomhed: IT-Universitetet i København
Kunde siden: 2020
Website: www.itu.dk

IT-Universitetet i København (ITU) blev grundlagt i 1999, og er Danmarks førende universitet med fokus på it-forskning og -uddannelse. ITU leverer state-of-the-art undervisning og forskning inden for datalogi, forretnings-it og digitalt design. ITU’s moderne campus i det centrale København er designet af den verdensberømte danske arkitekt Henning Larsen.

CapaInstaller letter arbejdsbyrden, så vi kan fokusere på andre projekter

2.647 studerende og 713 ansatte. IT-afdelingen hos IT-Universitetet i København har selvsagt lidt af en opgave i at sikre en opdateret og stabil IT-infrastruktur, når alle pludselig arbejder fra hjemmekontoret.

Siden 2008 har CapaSystems leveret løsninger til IT-Universitetet i København for at få IT-kompleksiteten under kontrol.

Vi har taget en snak med Carl Widéen fra ITU’s Client Management Team for at høre om hans erfaringer med vores produkter, som blandt andet tæller CapaInstaller , CapaPacks , CapaImages og Windows In-place Upgrade (CapaWinUpgrade).

Overrasket over brugervenligheden

Med tre personer i Client Management-afdelingen, er der ikke langt fra tanke til handling, når Carl Widéen og hans kollegaer arbejder med

IT-Center Fyn

softwareopdateringer, Patch Management og PC-udrulning gennem CapaInstaller.

Da Carl Widéen tiltrådte Client Management-teamet tilbage i 2019, havde han ikke haft berøring med en løsning som CapaInstaller før. Men hans første indtryk har sat rammerne for, hvordan han nu arbejder med CapaInstaller, og han er derfor blevet ansvarlig for PC-delen, alt imens hans kollega står for Mac-delen:

”Jeg tog PC-delen til mig, fordi jeg tidligere har siddet med en del IT-support omkring PC-miljøet. Jeg begyndte ligesom bare at nørde med CapaInstaller og prøvede at lære alle tips og tricks, og jeg fandt hurtigt ud af, at det er et meget brugervenligt værktøj.”

Et af de steder, hvor Carl Widéen kan mærke en klar forskel i brugervenlighed, er, når hans kollega skal sende opdateringer ud til ITU’s personale, der bruger Mac.

Her er der nogle klare forskelle, som begge medarbejdere er blevet bevidste om, hvor Mac-brugerne ikke bliver gjort opmærksomme på nye opdatereringer. Derfor oplever Carl Widéen ofte, at CapaInstaller yder en bedre service i dagligdagen.

”CapaInstaller er meget god til at gøre brugeren opmærksom på opdateringer. Vi kan selv customize, hvad der skal stå i informationsboksen, og så kan brugeren selv vælge at udskyde installationen et antal gange. Brugerne kan ikke lide at blive forstyrret, hvis nu de f.eks. er i gang med at undervise, så CapaInstaller er med til at lette brugernes problemer,” fortæller Carl Widéen.

CapaInstaller gør vores hverdag nemmere

Gennem det seneste år har Client Management-teamet gjort brug af Windows 10 In-place Upgrade (CapaWinUpgrade ; red) fra CapaSystems.
Det har blandt andet været med til at øge tilfredsheden hos de 300 administrative PC-brugere, som har CapaInstaller installeret, og lige præcis Windows 10 In-place Upgrade gør, at opdateringerne bliver en dynamisk proces.
Også med Windows In-place Upgrade kan brugerne udskyde opdateringer et vist antal gange, før de bliver installeret automatisk, og det er tidssparende for Client Management-teamet, fortæller Carl Widéen.
”Med Windows 10 In-place Upgrade er vi fri for hele tiden at skulle sidde manuelt og kigge på, om maskinerne er klar til at opdatere. Hvor vi før hev dem over i Upgrade-pakken, sker det nu per automatik, og det er sådan nogle funktioner, der er virkelig fede, og jeg kender ikke til sådan en funktion i andre systemer.”

”Fordi CapaInstaller kan give os et overblik over, hvilke versioner vores maskiner har, er der også et sikkerhedsperspektiv i, at vi kan sikre, at vores maskiner har de nyeste opdateringer, som er noget, jeg vægter højt.”
Carl Widéen

IT-Universitetet København

CapaPacks automatiserer vores opdateringer

Da IT-afdelingen skal jonglere med mange bolde i luften samtidig, er ITU flittige brugere af CapaPacks, da det sparer dem mandetimer.

Samtidig bidrager CapaPacks til, at Client Management-teamet kan holde brugernes standardprogrammer såsom Mozilla Firefox og Filezilla up to date.

Programmerne bliver testet af CapaFactory-teamet hos CapaSystems, som tester pakkerne og opdateringerne, inden de bliver tilgængelige for ITU, hvilket letter Carl Widéens arbejdsbyrde, fortæller han.

”Med CapaPacks kan vi være 100% sikre på, at de forskellige opdateringer virker, fordi der nogle gange kommer en opdatering, som gør, at programmet måske lige pludselig crasher eller lignende. Men de scenarier bliver vi ikke udsat for, og på den måde sparer vi tid, fordi vi ikke selv skal fejlsøge.”

CapaInstaller har løst en Corona-flaskehals

Ligesom i andre dele af samfundet har coronapandemien også haft konsekvenser for IT-afdelingen på ITU. 

Med hjemsendte undervisere og forskere har udfordringen været at få deres computere opdateret løbende, så undervisernes computere ikke begyndte at opdatere midt i online-undervisningen.

Client Management-teamet har med CapaInstaller oprettet en frontend server, som gør, at de 300 maskiner, der har CapaInstaller installeret, ikke behøver at koble sig på ITU’s VPN-forbindelse for at opdatere maskinens software.

”Så snart at maskinen kommer online, er vi sikre på, at maskinen får Windows-updates i Patch Management-delen i CapaInstaller, og at den får de CapaPacks-opdateringer, den skal have. Det letter virkelig arbejdet for os, at der ikke er behov for at logge ind på en VPN-forbindelse,” fortæller Carl Widéen.

Sikkerheden er i fokus

I Danmark har universiteterne gennem en årrække oplevet en stigning i forsøg på hackerangreb , og derfor betyder sikkerheden meget for ITU, så brugernes programmer altid er up to date med de nyeste funktioner.

”Fordi CapaInstaller kan give os et overblik over, hvilke versioner vores maskiner har, er der også et sikkerhedsperspektiv i, at vi kan sikre, at vores maskiner har de nyeste opdateringer, som er noget, jeg vægter højt,” afslutter Carl Widéen.

Mange fordele:

IT-Universitetet i København peger på følgende fordele:

sikkerheden i fokus

letter arbejdsbyrden for IT

stor tidsbesparelse

giver overblikket

automatiserer opdateringerne

øger brugertilfredsheden

CapaInstaller er for dig, der ønsker:

N

Komplet kontrol med computere og mobile devices

N

Opnå hurtigere ROI via lavere totalomkostninger på vedligeholdelse og administration

N

Centralisering og standardisering af dine IT-services

N

Reducering af tidsforbrug på udrulning, distribution og vedligehold

Se det live

Lad os vise dig, hvordan CapaInstaller kan gøre en forskel for dig

capainstaller download