CapaInstaller Case Study

Niras

Niras er en af CapaSystems “gamle” kunder, der har været med siden 2005 som bruger af CapaInstaller. Men der er også en god grund til, at de bliver ved med at benytte dette værktøj.

Fakta

Virksomhed: Niras
Kunde siden: 2005
Website: www.niras.dk

NIRAS er en dansk ingeniørvirksomhed, der har stået bag nogle af de mest ambitiøse bygherreprojekter i Danmark. Heriblandt tælles Fields i København, Storcenteret i Kolding og Musikhuset i Aarhus. Virksomheden har ca. 1.400 ansatte og kontorer i flere end 20 lande.

300.000 kr. sparet i licenser

For it-afdelingen i ingeniørvirksomheden NIRAS er overblik over virksomhedens software et must, når man administrerer omtrent 5.000 enheder på tværs af syv lande. Muligheden for at skabe dette overblik vejede tungt i beslutningen om at vælge at gøre brug af CapaInstaller fra CapaSystems

Med omtrent 5.000 enheder knyttet til virksomheden, hører der også mange licenser til forskellige tjenester. Og da firmalicenser ofte indkøbes i store partier, betyder mange licenser, store udgifter. I NIRAS bruger de blandt andet CapaInstaller til at spare penge. Mange penge. Med CapaInstaller overvåger NIRAS nemlig virksomhedens aktive og passive licenser.

En softwarerådgiver fra Gartner anslår, at servicevirksomheder kan spare op til 30% på licenskøb ved at afvikle passive licenser, hvilket kan løbe op i en del penge at spare. 

Niras - et kig på DRs koncertsal

– Hvis et stykke software ikke er blevet brugt efter 60 dage, frafalder licensen automatisk. Det hjælper med at trimme fedtet i maskinparken, samtidig med at det holder antallet af aktive licenser nede. Da vi i 2005 startede med at gøre brug af CapaInstaller, skar vi
300.000 kroner væk i ubrugte licenser. Og det er også en slat penge, siger Søren Dahl Nielsen, System Deployment Manager hos NIRAS.

Det er dog sjældent i ond vilje, at medarbejderne har ubrugte softwarelicenser liggende. Oftest er det blot fordi, medarbejderne ikke tænker over, at software er licensbåret og koster penge at have liggende. I en travl hverdag er gennemgang af arbejdscomputerens programmer derfor langt fra førsteprioritet.

”Da vi i 2005 startede med at gøre brug af CapaInstaller, skar vi 300.000 kroner væk i ubrugte licenser. Og det er også en slat penge.”

Søren Dahl Nielsen

System Deployment Manager, Niras

Softwarekatalog giver medarbejderen større frihed

Besparelsen på licenser er naturligvis markant for en virksomhed på NIRAS’ størrelse. Men faktisk kan medarbejdernes manglende fokus på software også udgøre en sikkerhedstrussel for virksomheden.

Softwareopdateringer er som regel heller ikke noget, ansatte bruger tid på. Opdateringerne bliver ofte et irritationsmoment. I NIRAS’ it-afdeling bruger Søren Dahl Nielsen og hans kolleger derfor CapaSystems’ løsninger til give slutbrugeren et overblik over de tilgængelige opdateringer.

– Via softwarekataloget skubber vi softwareopdateringer ud til vores slutbrugere. Vi lader opdateringstidspunktet være op til brugeren selv,

 

Relevante services og funktioner

så længe de overholder den deadline, vi har sat i it-afdelingen, forklarer Søren Dahl Nielsen.

Testkørsel inden udrulning

Systemopdateringer er for mange it-afdelinger blandt de vigtigste sikkerhedsforanstaltninger, men hvordan kan man være sikker på, at de opdateringer, man ruller ud til brugerne, også virker?

I NIRAS har man muligheden for at testkøre alle forestående opdateringer, så de kan komme eventuelle problemer i forkøbet. Dermed ved it-afdelingen, at opdateringen ikke skaber problemer, når den rulles ud til brugerne.

Det, at være proaktiv i sine sikkerhedsopdateringer, er en stor fordel. Hvis supportafdelingen allerede kender til potentielle udfordringer ved opdateringerne fra testkørslen, så kan NIRAS allerede have løsninger parat. Det gør arbejdet nemmere for både supportafdelingen og de
brugere, der ydes support til.

– En af de fordele, vi har med de løsninger, vi gør brug af, er, at vi kan sende opdateringerne ud til en testgruppe. Vi har altså mulighed for at køre det i en testversion, før vi kører det ud i produktion. Det gør os i stand til at sikre, at det, vi sender ud, faktisk virker, siger Søren
Dahl Nielsen.

Niras i tal

Niras bruger blandet andet CapaInstaller fra CapaSystems til at spare penge – mange penge.

Lande

Enheder

Besparelse i kr.

CapaInstaller er for dig, der ønsker:

N

Komplet kontrol med computere og mobile devices

N

Opnå hurtigere ROI via lavere totalomkostninger på vedligeholdelse og administration

N

Centralisering og standardisering af dine IT-services

N

Reducering af tidsforbrug på udrulning, distribution og vedligehold

Se det live

Lad os vise dig, hvordan CapaInstaller kan gøre en forskel for dig

capainstaller download