PerformanceGuard Case Study

Region Syddanmark

Region Syddanmark besluttede selv at stå for driften af den elektroniske patientjournal (EPJ). De bruger PerformanceGuard til konstant at analysere leverancen

Fakta

Virksomhed: Region Syddanmark
Kunde siden: 2012
Website: www.regionsyddanmark.dk

I Region Syddanmark arbejder mere end 21.000 ansatte i sundhedssektoren. En stor del af dem arbejder på et af regionens mange sygehuse

Brugerdata fortæller den gode historie

Det var en stor beslutning, da Region Syddanmark besluttede at hjemtage driften af deres elektroniske patientjournal. Et projekt med høje startomkostninger, men med store besparelser i sigte, hvis det lykkes. Og med før- og eftermålinger fra PerformanceGuard blev effekten af den store investering tydelig fra dag ét.

Efter otte år hos samme udbyder besluttede Region Syddanmark at hjemtage serverhostingen og vedligeholdelsen af den elektroniske patientjournal (også kendt som EPJ). Alternativet var at gennemføre et kompliceret udbud. Samtidig var målet at forbedre oplevelsen
for brugerne, da udgangspunktet var for lange svartider på serveren, som gav for meget ventetid for brugerne i sundhedsvæsenet. Men selvom hjemtagelse af hostingen har været en ressourcekrævende affære, viste det sig hurtigt at være en god beslutning.

Region Syddanmark

“Helt konkret er vores servers svartid forbedret med 17 millisekunder per forespørgsel. Selvom det ikke lyder af meget, så løber det alligevel hurtigt op, når man har op mod 21.000 ansatte på tværs af 13 sygehuse og sundhedsenheder i hele regionen, der tilgår systemet mange gange

om dagen. Og det er ikke bare et skud i tågen – vi kunne måle forbedringen helt konkret med PerformanceGuard,” fortæller Henrik Lasota Gregersen, Funktionschef i it-infrastruktur hos Region Syddanmark.

”Helt konkret er vores servers svartid forbedret med 17 millisekunder per forespørgsel. Og det er ikke bare et skud i tågen – vi kunne måle forbedringen helt konkret med PerformanceGuard”

Henrik Lasota Gregersen

Funktionschef i IT, Region Syddanmark

720 arbejdstimer besparet om dagen

Faktisk er serversvartiden faldet fra ca. 950 til 230 timer om dagen. Det betyder, at personalet rundt omkring på Region Syddanmarks hospitaler venter mindre på systemet. Faktisk meget mindre: 720 arbejdstimer mindre om dagen. En konklusion, der er draget ud fra faktiske brugerdata, indsamlet på hver enkelt computer i hele regionen.

Når PerformanceGuard indsamler data lokalt fra hver enkelt computer, er det ikke uden grund. Linket til de enkelte maskiner sikrer nemlig, at de konklusioner, der drages om it-systemernes ydeevne, afspejler den virkelighed lægerne og sygeplejerskerne på hospitalerne oplever.

 

 

“Det kan virke som et voldsomt setup med dataindsamling fra alle regionens computere. Men faktum er bare, at hvis man forsøger at opstille en test, der ikke tager udgangspunkt i slutbrugernes oplevelse og det udstyr, de sidder med, så er der en meget stor risiko for, at det resultat, man får, er komplet ubrugeligt,” forklarer Claus Haugen, konsulent hos CapaSystems.

Performance-målinger hver dag – hele tiden

Selvom målingerne hos Region Syddanmark har fortalt en rigtig god historie om minimering af spildtid, så har PerformanceGuard også en anden kritisk funktion, nemlig fejlsøgning.

PerformanceGuard-målingerne løber hele tiden. Hvert minut døgnet rundt opsamler PerformanceGuard information om it-systemernes ydeevne, og fordi målingerne tager udgangspunkt i brugernes eget udstyr, giver det regionens IT-afdelinger mulighed for at fejlsøge helt ned til hver enkelt maskine, når en bruger ringer ind med et problem: Er der tale om et generelt problem, som angår serveren? Er det interferens hos en enkelt afdeling? Eller trænger computeren blot til at blive skiftet ud?

 

 

PerformanceGuard giver mulighed for at:

N

Se performance på slutbrugerens computer

N

Måle svartider mellem computer og de applikationer, som brugeren benytter

N

Få overblik over Citrix-performance på tværs af server-farmen

N

Lave løbende opsamling af Windows Performance Counters

N

Lave 24/7 monitorering af specifikke applikationer med automatiseret brugersimulering

N

Samle alt på dashboards i realtid

Se det live

Lad os vise dig, hvordan PerformanceGuard kan gøre en forskel for dig

capainstaller download