CapaInstaller Case Study

Struer Kommune:
“Click to install”

IT-afdelingen hos Struer Kommune har en rød tråd, der binder al administration af kommunens endpoints sammen. Den røde tråd er ”lethed for slutbrugeren”.

Fakta

Kunde: Struer Kommune
Kunde siden: 2018
Website: www.struer.dk

Kommunen har været kunde hos CapaSystems siden 2018, hvor de har gjort brug af CapaInstaller samt løbende tilkøbt Mobile Device Management og CapaPacks, CapaImages og CapaDrivers som services.

Det var derfor også helt naturligt for kommunens IT-afdeling at tage direkte kontakt til CapaSystems, da de i forbindelse med problemer med levering af helt nye maskiner til alle lærere og elever, var nødt til at sadle om og vælge en for dem helt ny leverandør.

En løsning du kan regne med

– Vi har ikke tidligere gjort brug af Dynabooks, så derfor måtte den valgte maskine testes på alle parametre. Da der er tale om maskiner til bl.a. børn, kræver det alligevel en hel del – den skal kunne klare at blive tabt (gentagne gange) eller ligge dybt begravet i en dyne, uden at brænde sammen. Men det viste sig at være en robust sag. Så var spørgsmålet bare, om CapaInstaller kunne klare sagen, forklarer IT-konsulent Jakob Kusk, Struer Kommune, der blev mødt med følgende svar fra CapaSystems:

– Den maskine har vi ikke prøvet før, men det finder vi nok ud af.

Demomaskinen kom et smut forbi CapaSystems afdeling i Skanderborg, så en komplet udrulning kunne prøves af. Igen kunne der sættes et flueben.

– Det er bl.a. derfor, vi gør brug af løsningerne fra CapaSystems. Produkterne er lette at håndtere, og det lige til, når vi gerne vil i dialog. Det gør en stor forskel for os, at medarbejderne hos CapaSystems lytter, og at vi altid kan finde den rigtige vej sammen, fortsætter Jakob Kusk.

Struer kommune

“Det er bl.a. derfor, vi gør brug af løsningerne fra CapaSystems. Produkterne er lette at håndtere, og det lige til, når vi gerne vil i dialog. Det gør en stor forskel for os, at medarbejderne hos CapaSystems lytter, og at vi altid kan finde den rigtige vej sammen”

Jakob Kusk

IT Konsulent, Struer Kommune

2.550 nye computere kun født med Windows 11

De 2.550 nye maskiner til alle lærere og elever i Struer Kommune blev bestilt og efterfølgende leveret på 29 paller. Alene født med Windows 11. Så manglede ”kun” resten.

Kælderen i Velfærdshuset Struer blev omdrejningspunktet for det helt store samlebåndsarbejde med at få de nye maskiner rullet og gjort klar til udlevering. Der blev hentet borde fra møbellageret, trukket kabler, sat switches op, sikret wi-fi-adgang og 20 maskiner ad gangen blev koblet til netværket. Og så var det reelt set: ”Click to install” i CapaInstaller.

– Vi har altså haft hænderne på ALLE 2.550 maskiner, tjekket dem igennem og testet, at alt fungerede efter installationen. Godkendte blev de pakket ned i deres kasse og sat i buret med ”klar-til-udlevering”, fortæller IT-konsulent Niels Peter Jørgensen og fortsætter:

– Det tog i omegnen af 3 uger, så var alle maskiner klar til udlevering, og det i sig selv var noget af en oplevelse for os, da vi selv stod for den.

Medlemmerne af IT-afdelingen besøgte hver og en af kommunens skoler – herunder sågar Skoleskibet Marilyn Anne, der lå til kaj – og så fik alle elever og lærere nye maskiner i hænderne. Hvis de vel at mærke afleverede deres ”gamle” maskine samt strømforsyningen. Det var nemlig den eneste betingelse, da de gamle maskiner med bæredygtig tankegang allerede var solgt videre til en broker. Med den nye computer ved hånden, kunne de nu blot tænde, logge direkte på og gå i gang med det samme – alle maskiner var 100% færdiginstallerede, opdaterede og klar til omgående brug.

 

Struer kommune

– Det har været en virkelig positiv oplevelse. Selve udrulningen fungerede optimalt, og med alle maskinerne liggende i CapaInstaller er vores centrale administration gjort let. Med få tryk er vi sikre på hele tiden at kunne håndtere den enkelte maskine – opdatere drivere og bios og optimere sikkerheden. Flytter en elev skole, flytter vi bare ”maskinen” i CapaInstaller. Han/hun kan altså beholde sin egen computer og vil blot opleve, at være en del af den nye skoles netværk – fra Dag 1, slutter Afdelingsleder IT og Digitalisering Claus Vagn Orht.

Og dermed tilbage til den røde tråd. Lethed for slutbrugeren er i Struer Kommune rent faktisk også lethed for IT-afdelingen.

CapaInstaller er for dig, der ønsker:

N

Komplet kontrol med computere og mobile devices

N

Opnå hurtigere ROI via lavere totalomkostninger på vedligeholdelse og administration

N

Centralisering og standardisering af dine IT-services

N

Reducering af tidsforbrug på udrulning, distribution og vedligehold

Se det live!

Lad os vise dig, hvordan CapaInstaller kan gøre en forskel for dig.

3 + 5 =

capainstaller download