CapaInstaller Case Study

Sorø Kommune

Sorø Kommune har siden 2009 benyttet CapaInstaller men ønskede derudover at få et komplet overblik over deres mobile enheder. Det fik de ved hjælp af CapaInstaller MDM, som de har gjort brug af siden 2016

Fakta

Virksomhed: Sorø Kommune
Kunde siden: 2009
Website: www.soroe.dk

Sorø Kommune deltog i 2015/16 i en stor It-brugerundersøgelse via IT Optima, hvor de i benchmarken mod andre kommuner blev målt til at være de bedste – både i brugerundersøgelsen men også rent IT-driftmæssigt

Digitalt samarbejde: et fælles projekt

Med cirka 1100 PC’er tilknyttet Sorø Kommune, bruger IT-afdelingen CapaInstaller som det bindende led, når der skal rulles softwareopdateringer ud til de mange brugere.  

Sorø Kommune har været kunde hos CapaSystems siden 2009, og kommunen har bidraget til udviklingen af CapaInstaller, mener gruppeleder for udvikling og IT, Christian Christensender fortæller: 

Vi har haft CapaInstaller længe, så derfor kan man sige, at vi udvikler os sammen. Nogle af mine folk har været tæt på nogle af CapaSystemes teknikere, og det gør egentligt, at vi har udviklet produktet sammen. Så vi har en tæt dialog, og vi har fået et produkt, der matcher vores behov ret godt.”  

Sorø akademi

Et kunde- og leverandørforhold, der giver mening  

At tage hånd om sine kunder og sørge for, at de har den optimale løsning og de rigtige værktøjer, så de kan udføre deres arbejde mest smertefrit, er nogle af de ting, som Christian Christensen lægger vægt på.  

”Jeg synes, at kunde-leverandør-forholdet er rigtigt vigtigt. CapaSystems er et godt eksempel, fordi det er vigtigt, at vi har en god dialog, og at vi forstår hinandens problemer. Så får man altså bare mere ud af et samarbejde,” fortæller Christian Christensen og fortsætter: 

”Vi har dog også insisteret på, at vi gerne vil bruge Capa, fordi vi kender deres produkt ret godt. Det betyder også, at vi kan give dem noget værdifuldt input, når vi oplever, at der er noget, der ikke virker. Men vi oplever også, at de strækker sig ret langt for at få vores miljø til at virke, fordi de ved, vi er afhængige af det.” 

Mobile Device Management, der bare fungerer 

I 2016 besluttede Sorø Kommune sig for at bruge CapaInstaller MDM.  

Sidenhen har Mobile Device Management-løsningen været med til, at IT-afdelingen har sparet mandetimer, og flere af opgaverne er blevet systematiseret.

”Vi har cirka 1700 mobile enheder ude, og det, vi har gjort, er, at vi har udpeget nogle modeller, både Android og IPhone, som vores medarbejdere kan vælge i servicekataloget. Når medarbejderen skal have en ny mobil, kan vi tildele den en standardprofil, som automatisk bliver rullet ud på mobilen, hvilket gør, at den bliver koblet op på internettet og får de rigtige certifikater, så man sikkert kan tilgå vores system,” siger Christian Christensen.  

Mobile Device Management-løsningen har derfor været med til, at afdelingen kan håndtere de ca. 1700 mobile enheder, der er ude i organisationen, uden at bruge flere ressourcer.  

”Vi ved, at vi kan håndtere alle mobile enheder, og vi har ikke fået flere ressourcer. Vi har derimod fået langt flere bærbare maskiner og flere udleveringssager end tidligereså hvis vi ikke havde haft noget software til at hjælpe os, havde vi været nødt til at have haft flere medarbejdere eller have skåret meget ned på servicen. Det er det billede, som vi er oppe imod,” siger Christian Christensen. 

Vi har haft CapaInstaller længe, så derfor kan man sige, at vi udvikler os sammen. Nogle af mine folk har været tæt på nogle af CapaSystemes teknikere, og det gør egentligt, at vi har udviklet produktet sammen. Så vi har en tæt dialog, og vi har fået et produkt, der matcher vores behov ret godt.” 

Christian Christensen

Gruppeleder for udvikling og IT, Sorø Kommune

Problemfri Win-10-upgrade trods corona 

Med brugen af CapaInstaller fik Sorø Kommunes IT-afdeling ikke blot hævet effektiviteten, men også adgang til rigtig meget data om brugernes brug af systemerne.  

Disse data om brugerne blev grundstenen i IT-afdelingens store plan om at udrulle den nye Windows 10-opdatering til alle 1100 maskiner i løbet af 2020. Men efter medarbejderne blev hjemsendt i marts 2020, måtte IT-afdelingen tænke i nye baner og løse problemet på trods af de udfordringer, coronapandemien gav.  

Derfor dykkede IT-afdelingen længere ned i CapaInstaller og fandt på en løsning, der kunne sørge for, at hovedparten af de cirka 1100 maskiner kunne opdateres hjemmefra uden problemer. Havde du spurgt Christian Christensen sidste år, mente han ikke, at det var muligt. 

”Vi har jo kørt et Windows 10 Upgrade-projekt hen over hele dennehjemsendelsesperiode, og i starten bad vi nogle om at komme ind på rådhuset og sætte PC’en i dock. Men undervejs lavede vi nogle eksperimenter med det, og vi fandt ud af, at vi faktisk havde fuld kontrol over Windows-opgraderingen gennem CapaInstaller. Derforforberedte vi maskinen, så vi vidste, hvornår den fejlede med opdateringen, og hvornår den ikke gjorde,” fortæller Christian Christensen og afslutter:  

”Havde du spurgt mig for et år siden, havde jeg sagt, at det aldrig ville ske, men det er altså lykkedes. Vi har faktisk kørt en fuldstændig Windows 10-udrulning på 1100 maskiner, hvor hovedparten er sket hjemmefra, og det kunne vi ikke have gjort så smertefrit uden et tilsvarende produkt som CapaInstaller.” 

Relevante services og funktioner

Lidt facts omkring Sorø Kommune

Sorø Kommune er en kommune i Region Sjælland

Indbyggertal: 29.993 (2021)

Areal: 308,5 kvadratkilometer

Sorø Kommune deltog i 2015/16 i en stor It-brugerundersøgelse via IT Optima, hvor de i benchmarken mod andre kommuner blev målt til at være de bedste – både i brugerundersøgelsen men også rent IT-driftmæssigt

Sorø Kommune har siden juli 2009 gjort brug af CapaInstaller til administration af deres stationære enheder. I foråret 2016 valgte Sorø Kommune at skifte AirWatch ud med CapaInstaller MDM og håndterer nu alle devices med CapaInstaller

CapaInstaller er for dig, der ønsker:

N

Komplet kontrol med computere og mobile devices

N

Opnå hurtigere ROI via lavere totalomkostninger på vedligeholdelse og administration

N

Centralisering og standardisering af dine IT-services

N

Reducering af tidsforbrug på udrulning, distribution og vedligehold

Se det live

Lad os vise dig, hvordan PerformanceGuard kan gøre en forskel for dig

capainstaller download