Download vores tjekliste 

Listen indeholder 6 trin til at sikre IT-sikkerhed på hjemmearbejdspladsen.

tjek til chefen

Hjemmearbejdsplads: Da Covid-19 i marts 2020 gjorde sit indtog på verdensscenen, steg opmærksomheden på medarbejdernes hjemmearbejdsplads pludselig i graderne. Med hele arbejdsstyrken, eller store dele af den, siddende hjemmefra og arbejde, fik IT-afdelingen i den grad behov for at have fingeren på IT-pulsen. Også uden for det interne netværk.

Det er ikke altid piece of cake og hjælpe en enkelt nødstedt kollega, der hjemmefra ringer til IT-afdelingen på grund af lave svartider og performanceproblemer. Og hvis der så er tale om 4.000 medarbejdere, der over natten har flyttet deres arbejdsliv fra kontoret og hjem i privaten – ja, så bliver det ikke ligefrem lettere.

Flere af vores PerformanceGuard-kunder rundt om i Norden har for alvor sat pris på at kunne gøre brug af det værktøj, der hver dag gør dem i stand til at analysere performancedata. Da Covid-19 sendte medarbejderne hjem bag skærmen, blev det at have hele historikken på plads ekstra vigtig for IT-afdelingen. De kan nemlig se konsekvenserne af de store ændringer i IT-driften – både før og efter Coronakrisen forårsagede en kæmpe omvæltning i måden at bruge IT på.

 

– Det jeg har oplevet, er, at virksomhederne har ønsket at sikre, at medarbejderne var i stand til at arbejde fra deres hjemmearbejdsplads på fuldstændig samme niveau, som hvis de sad på kontoret. I den transformation har analyse af performancedata været vital, forklarer Fredrik Idréus fra Solvenda i Sverige, der hver dag arbejder med PerformanceGuard ude i marken.

Fredrik bakkes op af Lars Olsen, konsulent hos CapaSystems, der har oplevet præcis det samme her i Danmark.

– Flere virksomheder konstaterede for eksempel, at deres VPN-miljø slet ikke var klar til at tage den volume, der fra den ene dag til den anden blev nødvendig. Da brugerne oplevede nedetid, kunne PerformanceGuard vise, at det var i retning af virksomhedens VPN, der skulle kigges, forklarer Lars Olsen.